Mange spør oss om mineraler og destillert vann. Hva er sannheten?

Sannheten er at uorganiske mineraler direkte fra bakken ikke skal konsumeres, da de blant annet forårsaker gikt, leddsmerter, nyrestein, gallestein, forkalkning og forbening i kroppens vev og organer.

Det er svært få som vet at mineraler forekommer i to forskjellige tilstander; organiske og uorganiske. Organiske mineraler er livsnødvendige, mens uorganiske mineraler gjør stor skade i kroppen vår gjennom et helt liv.

Det finnes kilder som forklarer at uorganiske mineraler er en av hovedårsakene til at kroppen vår til syvende og sist slutter å fungere, grunnet slitasjen denne typen mineraler påfører kroppens vev og systemer gjennom livet.

Vi vet at det er viktig å få i seg mineraler, da kroppen vår trenger disse for å fungere. Mineralene har en rekke viktige funksjoner, og til stadighet sies det at vi derfor må drikke vann som inneholder denne type næringsstoffer. Men hva om dette ikke er sant, og at man isteden skader seg selv ved å tilføre kroppen mineraler som kommer direkte fra bakken? 

De uorganiske mineralene finner vi i fjell og jord. Dette er mineraler som kroppen vår ikke klarer å bryte ned eller bruke. Det er denne type mineraler vi finner i vannet i springen og i mineralvann du får kjøpt i butikken. Hvis det står på flasken fra butikken at den inneholder natrium, kalsium og magnesium, er dette uorganiske mineraler fra bakken.

Belegget mange kan se i dusjkabinettet eller i tette og gamle vannrør er nettopp disse uorganiske mineralene som hoper seg opp. Mineralsaltene er oppløste og dermed usynlige i et glass med vann. Men de hoper seg selvfølgelig også opp inne i kroppens vev hvis man fortsetter å tilføre denne type mineraler, som vi da finner i spring- og flaskevann. Destillert vann, derimot, tilfører ingen slike skadelige elementer, og det fullstendig rene vannet løser i tillegg effektivt opp slike uorganiske mineralansamlinger som allerede har kommet inn i kroppen fra andre næringskilder. Dette fraktes så ut med urinen.

Vi vet at vi ikke skal spise stein og jord, der de uorganiske mineralene befinner seg. Kroppen får derimot i seg nyttige organiske mineraler ved at vi spiser frukt, grønnsaker og annet. Planter er organiske skapninger, akkurat som oss, og det er kun herfra vi effektivt og uten skadevirkninger tar til oss mineraler. Ikke fra springvann eller fra vann vi kjøper i butikken, da disse kun har samlet med seg uorganiske mineraler fra bakken og fra dårlige, rustne vannrør.

Organiske mineraler dannes som en følge av at planter transmuterer uorganiske mineraler fra bakken over til å bli en organisk, levende del av plantekroppen. Dette skjer via plantens fotosyntese, og noen av produktene den skaper i denne prosessen er de eneste mineralene kroppen vår kan bruke og utnytte. Dette er en direkte følge av at mineralet i planten gjennom fotosyntesen blir karbonbasert.

Husk at noe så enkelt som vanlig bordsalt utelukkende er dannet av uorganiske mineraler fra bakken. Uansett om produktene har flotte navn som «Havsalt» eller «Himalaya-salt» så er dette uansett uorganiske mineraler som kun har én «positiv» effekt, og det er som smaksforsterker. Utenom dette er uorganisk salt utelukkende skadelig for helsen vår.

Det er noen som argumenterer for at vi trenger «Sodium» i denne sammenheng, og dette er selvfølgelig riktig. Men sodium er det samme som natrium på norsk, og dette finner vi i rikt monn i planteriket, og dermed også i organisk form. Vi får altså i oss organisk sodium fra planteriket, og som kroppen vår faktisk kan utnytte.

Drikk derfor dampdestillert vann, som er 100% rent og uten skadelige, uorganiske mineraler og andre giftstoffer. Kombinér dette med et fornuftig og næringsrikt kosthold og du kan potensielt oppleve at sykdom blir en saga blott.

Les de viktige sitatene fra leger og vitenskapsmenn, som forklarer sannheten om uorganiske mineraler og dampdestillert drikkevann her.