Mange spør oss om mineraler og destillert vann. Hva er sannheten, siden alle mineraler fjernes ved destillasjon?

Kortversjon: Vi bør uansett ikke konsumere uorganiske mineraler som kommer direkte fra jord og stein. Mineralene som kroppen vår kan bruke er organiske, og kommer fra planter.

Sannheten er at mineraler som kommer direkte fra bakken ikke bør konsumeres, da de blant annet kan være med på å forårsake gikt, leddsmerter, nyrestein, gallestein, forkalkning og forbening i kroppens vev og organer.

Det er i denne sammenheng få som vet at mineraler forekommer i to forskjellige tilstander: «organiske» og «uorganiske.» Organiske mineraler er biotilgjengelige og kommer i utgangspunktet fra planteriket. Denne formen for mineraler tas enkelt opp i kroppens celler, fordi de er karbonbaserte. Uorganiske mineraler kommer direkte fra stein og jord og er vanskelige for kroppen å bruke, da de ikke er karbonbaserte. Disse gjør potensielt betydelig skade i kroppen vår gjennom et helt liv, avhengig av hvilke mineraler det er snakk om. Så det beste for helsen er å unngå dem.

Det finnes kilder som forklarer at uorganiske mineraler er en av hovedårsakene til at kroppen vår til syvende og sist slutter å fungere, grunnet slitasjen denne formen for mineraler påfører kroppens vev og systemer gjennom livet.

Det er generelt viktig å få i seg mineraler, da kroppen vår trenger dem for å fungere over tid. Men vit samtidig at man kan faste med kun destillert vann i opp til 40 dager uten at kroppen lider av mineralmangel. Man har altså store mengder mineraler lagret i kroppens vev.

Mineralene har en rekke viktige funksjoner i kroppen, og til stadighet repeteres det det at vi derfor må drikke vann hver dag som inneholder denne type næringsstoffer. Men hva om det ikke er sant at vi skal ha i oss mineraler fra vannet vi drikker? Hva om dette er en løgn? Og hva om man istedenfor skader seg selv ved å tilføre kroppen denne formen for mineraler som kommer fra vannets kontakt med bakken? 

De uorganiske mineralene finner vi i fjell og jord. Dette er mineraler som kroppen vår ikke enkelt klarer å bryte ned eller å effektivt bruke. De går i stor grad ikke inn i kroppens celler (i motsetning til organiske mineraler). Isteden deponeres de rundt omkring i kroppens vev, f.eks i form av kalsiumdepoter. Uorganisk kalsium som reagerer med kolesterol er som eksempel en medvirkende årsak til åreforkalkning og hjerte-/karsykdom. Uorganisk kalsium som reagerer med urinsyre er grunnlaget for giktproblemer osv.

Det er altså kun denne skadelige typen mineraler som vi finner i vannet i springen og i mineralvann som du får kjøpt i butikken. Hvis det står på flasken fra butikken at den inneholder natrium, kalsium og magnesium, er dette uorganiske mineraler fra bakken, og den bør derfor ikke konsumeres.

Det hvite belegget de fleste ser i dusjkabinettet eller den brune massen som samles i tette og gamle vannrør er nettopp disse uorganiske mineralene som hoper seg opp. Mineralsaltene er oppløste og dermed usynlige i et glass når man drikker av det samme vannet. Og de hoper seg ofte opp inne i kroppen også, da de trenger inn i kroppens vev  via lymfesystemet. Problemer og ubalanse oppstår når man konsumerer mineralene som vi for eksempel finner i spring- og flaskevann, eller i noe så  vanlig som bordsalt, som også er uorganisk.

Destillert vann, derimot, tilfører ingen slike skadelige elementer, og det fullstendig rene vannet løser i tillegg effektivt opp uorganiske mineralansamlinger som allerede har kommet inn i kroppen fra andre næringskilder. Destillert vann regnes som et løsemiddel som frakter urenheter i kroppen ut via urinen.

Vi vet det ikke er lurt å spise stein og jord. Her finner vi både organiske og uorganiske mineraler, men instinktivt så spiser vi dem allikevel ikke. Det er derfor også lurt å unngå å drikke vann som har hatt kontakt med bakken, selv om det er krefter der ute som forsøker å lure oss til å tro det motsatte; nemlig at vi skal ha i oss mineraler fra drikkevannet vårt. Dette er en løgn som ser ut til å være  designet for å holde oss i konstant sykdom, og som mennesker dessverre fortsetter å repetere til seg selv, og andre.

Vi får i oss sunne og nyttige organiske mineraler ved at vi spiser frukt, grønnsaker og annen organisk mat. Planter er organiske skapninger, akkurat som oss, og det er kun herfra vi effektivt og uten skadevirkninger tar til oss mineraler. Ikke fra springvann eller fra vann vi kjøper i butikken, da disse kun har samlet med seg uorganiske mineraler fra bakken og kanskje fra dårlige, rustne vannrør.

Vi bør derfor tenke over at noe så hverdagslig som bordsalt også er uorganisk mineral fra bakken. Vi bør alltid ha dette i bakhodet når det gjelder helsen vår,  og måle det opp mot vårt totale inntak av uorganiske salter. Uansett om produktene har flotte navn som «Havsalt,» «Celtic salt» eller «Himalaya-salt» så er dette uansett uorganiske elementer.

Det argumenteres ofte for at vi trenger «Sodium» i denne sammenheng, og dette argumentet er jo riktig. Men sodium er det samme som natrium, og dette finner vi i rikt monn i planteriket, og dermed også i organisk form. Vi får altså i oss organisk sodium fra planteriket, og som kroppen vår faktisk kan utnytte. 

Organiske mineraler dannes som en følge av at planter omdanner uorganiske mineraler fra bakken over til å bli en organisk, levende del av plantekroppen. Dette skjer via plantens fotosyntese, og noen av produktene den skaper i prosessen er de eneste mineralene kroppen vår enkelt kan bruke og utnytte. Dette er en direkte følge av at mineralet i planten gjennom fotosyntesen blir karbonbasert. Denne formen for mineraler passerer lett inn i kroppens celler og kan utnyttes til det kroppen trenger dem til.

Vi anbefaler derfor å drikke det reneste du finner, nemlig dampdestillert vann. Dette er 100% rent og uten skadelige, uorganiske mineraler eller andre giftstoffer. Kombinér dette med et fornuftig og næringsrikt kosthold og lær deg å faste, både i korte og lengre perioder. Du vil da høyst sannsynlig oppleve at sykdom blir en saga blott og at legebesøk var noe som hørte fortiden til.

Vi anbefaler også å lese de lite publiserte sitatene fra leger og vitenskapsmenn, som forklarer sannheten om uorganiske mineraler og dampdestillert drikkevann. Du finner sitatene her.

0
    0
    VALGTE VARER
    HANDLEKURVEN ER TOMTILBAKE TIL BUTIKKEN