Ifølge vitenskapen består menneskekroppen av rundt 70% vann. Når vi vet dette kan vi tenke oss hvor viktig det er at drikkevannet vårt er fullstendig rent, slik at slitasjen på kroppens organer og vev blir så liten som mulig. 

De fleste som bor i Norge tror drikkevannet i springen er av beste kvalitet. Men dette er dessverre ikke sannheten. Selv om Norge generelt sett har drikkevann av «god» kvalitet, så betyr ikke dette at det nødvendigvis er fritt for plast, metaller, løsemidler, klor, virus, bakterier, giftige avfallsstoffer m.m.

«Opptil 400.000 årlige sykedager skyldes dårlig vannkvalitet. Hvorfor skal vi i rike Norge ha Europas dårligste vannkvalitet?» spør Erik Hexeberg som er lege med spesialisering i indremedisin, og som var leder av Kostreform for bedre helse da han skrev artikkelen du finner linket lenger ned på denne siden.

Vi antar at Hexeberg skrev dette for å provosere, så vi er ikke nødvendigvis enige i at Norge har Europas dårligste drikkevann. Men det er innlysende at også vi har en del utfordringer. Klikk på artiklene nedenfor og dann deg et inntrykk av hva vi står overfor.

NRK: «Sykt godt drikkevann»
VG: «Sjokkbilder: Fant døde og råtne dyr i renset drikkevann»
Dagbladet: «Vi «spiser et kredittkort» med plast i uka»
VG: «Slike rør frakter drikkevannet ditt»
Dagbladet: «Rent vann er en menneskerett»
NRK: «Dårlig stelt med norske vannledninger – på det verste renner…»

Et lite utvalg artikler om funn av bakterier i norsk drikkevann de siste årene:
«Anbefaler å koke drikkevannet i Oslo»
«E.coli funnet i vannprøve fra Hurum»
«Nytt kokevarsel i Askøy – funn av E.coli»
«E.coli-funn i Eidsvoll: 24000 innbyggere må koke vannet»
«Kokevarsel i Bergen Sør – opptil 40.000 personer rammet»
«Færre har tillit til at kommunen leverer trygt drikkevann»

Dr. Hexebergs artikkel:
«Skal vi fortsatt ha Europas dårligste drikkevann?»

Etter denne lite oppløftende informasjonen anbefaler vi å kikke på hva en rekke leger har skrevet i bøker og tidsskrifter opp gjennom årene om det å drikke rent, destillert vann. Det de skriver handler kun om ren helsegevinst, og at inntak av rent, destillert vann i grunnen er en forutsetning for et langt liv uten sykdom. Husk at en destillator nærmest fungerer som en ekstra nyre som renser vannet på forhånd, før det når dine egne, indre organer. Vil du se hva ekspertene forklarer oss? HER kan du lese hva de skriver.

0
    0
    VALGTE VARER
    HANDLEKURVEN ER TOMTILBAKE TIL BUTIKKEN