Ved bruk av vanndestillator kan du selv produsere fullstendig rent vann. Du vil ha full kontroll på din egne, suverene vannkvalitet, samt at det er rimelig å produsere. Det destillerte vannet vil  koste noen få kroner per liter, inkludert jevnlig vedlikehold av destillatoren.

I en vanndestillator kokes vannet først opp i et kokekammer laget av rustfritt stål. Dette medfører i første rekke at samtlige virus og bakterier drepes. Dampen som dannes når vannet kokes består av rene H₂O-molekyler. Denne dampen ledes gjennom en rustfri stålspiral hvor den kjøles ned slik at fullstendig rent vann dannes ved kondensering. Denne prosessen alene vil etterlate 99,9% av forurensende og giftige stoffer i kokekammeret.

En destillator fra Precision eller Megahome har også et aktivt kullfilter som fjerner siste rest av forurensning; såkalte flyktige organiske forbindelser. Disse stoffene har et lavere fordampningspunkt enn vann og blir med opp i destillatorens kondenseringsrør, men snappes altså opp av kullfilteret. Vannet som drypper ut av maskinen er deretter tilnærmet 100% rent.

Det er i de fleste tilfeller sjokkerende å se hva som ligger igjen i kokekammeret når destillering av springvann er gjennomført. Lukten og synet av grumset får de fleste til å fortsette med å destillere vannet, for å unngå å få disse giftstoffene i seg. Destillert vann smaker fantastisk rent, og ikke minst gjør det kroppen din godt. Bildet over viser hva som ligger igjen i kokekammeret etter destillering av ca. 25 liter vann i Drøbak.

Destillert vann anbefales å utelukkende oppbevares i glassbeholder eller annet «food-grade» materiale så lenge det er ment som drikkevann.

0
    0
    VALGTE VARER
    HANDLEKURVEN ER TOMTILBAKE TIL BUTIKKEN