De fleste vet at det er viktig å få i seg mineraler da disse er livsnødvendige for kroppen vår. Men til stadighet forklares det at vi derfor må drikke vann som inneholder mineraler, slik at vi da får i oss denne type næringsstoffer. Dette er en løgn!

Det er svært få leger, «eksperter» og generelt vanlige folk som vet at mineraler forekommer i to forskjellige tilstander; organiske og uorganiske. Den ene formen er livsnødvendig, mens den andre gjør enorm skade i kroppen vår gjennom et helt liv. Det finnes også kilder som forklarer at uorganiske mineraler er en av hovedårsakene til at kroppen vår til syvende og sist slutter å fungere, grunnet den slitasjen de påfører kroppens systemer.

De uorganiske mineralene finner vi i fjell og jord. Dette er mineraler som kroppen vår ikke klarer å bryte ned eller bruke. Det er denne type mineraler vi finner i vannet i springen og i mineralvann du får kjøpt i butikken. Hvis det står på flasken fra butikken at den inneholder natrium, kalsium og magnesium, er dette uorganiske mineraler. Denne typen mineraler bør absolutt ikke konsumeres , og heller ikke anbefales da de blant annet forårsaker gikt, leddsmerter, nyrestein, gallestein, forkalkning og forbening i kroppens vev og organer.

Belegget mange kan se i dusjkabinettet eller i tette og gamle vannrør er nettopp disse uorganiske mineralene som hoper seg opp. Mineralsaltene er oppløste og dermed usynlige i et glass med vann. Men de hoper seg selvfølgelig også opp inne i kroppens vev hvis man fortsetter å tilføre denne type mineraler, som vi da finner i spring- og flaskevann. Destillert vann, derimot, tilfører ingen slike skadelige elementer, og det fullstendig rene vannet løser i tillegg effektivt opp slike uorganiske mineralansamlinger som allerede har kommet inn i kroppen fra andre næringskilder.

Vi vet godt at vi ikke skal spise jord, der de uorganiske mineralene befinner seg. Kroppen får derimot i seg nyttige organiske mineraler ved at vi spiser frukt, grønnsaker og annet. Planter er organiske skapninger, akkurat som oss, og det er kun herfra vi effektivt og uten skadevirkninger tar til oss mineraler. Ikke fra springvann eller fra vann vi kjøper i butikken, da disse kun har samlet med seg uorganiske mineraler fra bakken og fra dårlige, rustne vannrør.

Organiske mineraler dannes som en følge av at planter transmuterer uorganiske mineraler fra bakken over til å bli en organisk, levende del av plantekroppen. Dette skjer via plantens fotosyntese, og noen av produktene den skaper i denne prosessen er de eneste mineralene kroppen vår kan bruke og utnytte. Dette er en direkte følge av at mineralet i planten etter fotosyntesen blir karbonbasert.

Husk at noe så enkelt som vanlig bordsalt utelukkende er dannet av uorganiske mineraler fra bakken. Uansett om produktene har flotte navn som «Havsalt» eller «Himalaya-salt» så er dette uansett uorganiske mineraler som kun har én «positiv» effekt, og det er som smaksforsterker. Utenom dette er uorganisk salt utelukkende skadelig for helsen vår. Det er noen som argumenterer for at vi trenger «Sodium» i denne sammenheng, og dette er selvfølgelig riktig. Men sodium er det samme som natrium på norsk, og dette finner vi i rikt monn i planteriket, og dermed også i organisk form. Vi får altså i oss organisk sodium fra planteriket ved å følge et fornuftig kosthold.

Les hva leger og virkelige eksperter skriver om uorganiske mineraler i bøker og tidsskrifter her.

Når det gjelder andre typer forurensing i drikkevannet vårt har vi gjennom de siste årene lest at det forekommer en økende mengde plast og bakterier i Norges drikkevann. Plast som tilføres kroppen er kreftfremkallende og hormonforstyrrende, og vi har sett at dødsfall har forekommet som en følge av bakterien E. coli. Alt dette kan unngås hvis du begynner å destillere vannet ditt. Det smaker i tillegg helt suverent!

Sjekk vårt artikkelbibliotek fra norsk media som beskriver problemene med plast og E.coli her.

0
    0
    VALGTE VARER
    HANDLEKURVEN ER TOMTILBAKE TIL BUTIKKEN